OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - Dinamaria Mouton

Dinamaria Mouton

Dinamaria Mouton (Brugge)

Biografie

wie ben ik? ik ben de klank van het licht 
dat speelt en straalt
dat ademt in de aarde
dat danst in de kleuren
ik ben de klank
die
de woede ... tot kracht  en  stilte zingt

De hartewarmte waarmee je je emotie kan omarmen en doorleven brengt jou tot wie je bent: liefde.
De aarde warmt op in de mate dat  onze hartekracht aan warmte verliest.

Dinamaria

In het kader van haar universitaire opleiding aan de Rijksuniversiteit in Gent maakte Dinamaria Mouton in samenwerking met de faculteit pedagogie haar eindthesis over expressie en creativiteit en toepassingen binnen de lichamelijke opvoeding. Ze heeft haar leven verder gezet in lijn van haar thesis: haar leven lang heeft ze haar onderzoek verder gezet en de wortels gevonden van creativiteit en expressie. Ze volgde daarvoor een zeer brede weg: volgde danscursussen zowel in binnen en buitenland. Course in miracles en The work of Byron Katie, body mind centering zijn de voornaamste cursussen (buiten de danswereld ) die haar werk tot op vandaag hebben beïnvloed.

Dina heeft van dansen haar levenswerk en levenskunst gemaakt door het intens te doordringen met al haar bewustzijn, door het fenomeen dans van alle kanten te onderzoeken, door authenticiteit centraal te stellen. Ze ontdekte de wetmatigheid en de wijsheid van het lichaam zelf.

Dina gaf dans en expressie in talrijke vormingsintellingen (volwassenen), daarnaast ook in steinerscholen in Gent en Brugge en in de lerarenopleiding zowel in KHBO als in de opleiding van het rijksonderwijs. Verder ook klassieke en hedendaagse dans, plus artistieke training in het conservatorium in Brugge.

Haar lichaam werd niet alleen het instrument voor de dans maar ook voor klank en muziek. Vele jaren heeft ze als choreografe vooral met amateurs gewerkt en ontdekte de puurheid van een 'niet technische dans'. Net zo als bij Pina Bausch gaat haar interesse naar 'de poëzie van diegene die danst' en 'wat is wezenlijk in deze persoon die danst'. Zingen is innerlijk dansen en je eigen stroom volgen.

Dina ontdekte in haar meditatieve dans een helende manier om haar vrouw zijn door en door te beleven. Ook op die manier werd haar expressieve kracht dieper en voelde ze hoe haar zelfvertrouwen en liefdeskrachten groter werden. Deze 'wijze' weg van eenvoud wenst ze met 'verschillende leeftijden' te delen. Ze slaagt erin om te vertrekken van wat er al aan vervulling is ... door die diepgaande aandacht en acceptatie groeit overvloed.
Het specifieke van haar lessen (zowel in dansen, zingen als beminnen) ligt in haar talent om ieder dieper met authenticiteit aan te raken en daardoor ieders kracht naar boven te halen. Op deze manier wordt elke les een inwijding in je Zelf. Op deze manier straalt een licht door elk samen zijn. 

"De dans bij jou was het begin van een mooie transformatie. Ik wil graag mijn dankbaarheid uiten voor een nieuwe geboorte. Ik heb mijn ziel weergevonden: de puurheid van mijn ware zijn. Ik voel me als een klankkast, met zoveel ruimte, waar liefde stroomt en waar ik vanuit zo'n diepe dimensie kan voelen en genieten..." - J.D.
"In de jaartraining bij Dina kwam ik steeds dichter bij mezelf. Door mijn 'ziel en pijn' te ontmoeten, toe te laten te zijn, te durven ook te laten zien, danste en zong ik in kwetsbaarheid naar kracht. Door Dinamaria's authentieke begeleidingsstijl en doordat ik me veilig kon voelen in de groep brak ik vrij, uit de kooi, spreidde mijn vleugels en vloog..." - E.R. 


Bekijk hier een introductievideo voor de creatieve dans-workshop

Bekijk de dansvideo " De stroom van de dans"

Bekijk de video van "Dansyoga en contactimprovisatie"


Op dit ogenblik zijn er nog geen cursussen gepland met deze lesgever

OWC - Zoeken op lesgever