OWC maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Meer info

OWC - ITIP School voor Leven en Werk

ITIP School voor Leven en Werk

ITIP School voor Leven en Werk (Zutphen)

Biografie

Het ITIP, Instituut voor Toegepaste en Integrale Psychologie, is een opleidingsinstituut voor iedereen die tot volle bloei wil komen. Een instituut voor mensen die  willen leren luisteren naar hun diepe wensen en beste weten én die dit vorm willen geven in de dagelijkse, weerbarstige praktijk. We leren je leven en werken vanuit bezieling, vreugde en vertrouwen. We geloven dat wanneer je uitdrukking geeft aan wat je werkelijk drijft, je vervuld leeft en je bestemming vindt in de wereld. 

Het ITIP is opgericht in 1982. Inmiddels werken we in een verband met ruim dertig begeleiders die elkaar gevonden hebben in de wens om mensen en organisaties te helpen bij het vormgeven van hun bezieling. Onze begeleiders zijn geschoold op hun eigen vakgebied en hebben eveneens een intern opleidingstraject bij ons doorlopen. Ze weten uit eigen ervaring wat het betekent om een fundamentele wending te maken in hun bestaan. 

Lesgevers:

Isabelle Schneider (lichaamswerk)
Als begeleider ben ik werkzaam in verschillende opleidingen van het ITIP. Ook geef ik lichaamsgerichte coaching vanuit mijn eigen praktijk aan mensen met persoonlijke vragen op het gebied van leven, gezondheid en werk, individueel en in groepen. Daarnaast ben ik medeoprichter en begeleider bij Better Be Me, een initiatief voor jongeren.
In 2002 kwam ik op mijn 29e bij het ITIP terecht. De wijze van begeleiden raakte me diep en het voelde als thuiskomen. Geen dogma, geen vooropstaande methode, niet iets aangeleerd krijgen, maar in alle openheid levensvragen kunnen onderzoeken en daar eigen antwoorden op geven, is voor mij een groot goed.
De liefde en fascinatie voor het lichaam, de geest en de mens in al zijn facetten, is wat mij binnen mijn werk inspireert. Ik houd van mensen en hun fysieke uitdrukking. Voor mij is het een bron van informatie voor een innerlijke zoektocht. Het raakt me telkens weer om in verbinding te zijn met wat er is en hierin de mens achter de mens te zien, een volstrekt authentiek individu en volkomen vrij.

Hans Wopereis (I Tjing)
Hans Wopereis (1962, getrouwd, twee kinderen) is mede-directeur van ITIP. Hans geeft leiding aan de tak van het ITIP die bezig is met organisatie ontwikkeling en de tak die loopbaanbegeleiding aanbiedt. Vanuit het ITIP is hij onlangs samen met SNP natuurreizen begonnen met Bezinningstochten. In 2009 verscheen zijn boek “Het licht en de korenmaat, je ziel als werkgever”, waarvan er intussen al bijna 9.000 verkocht zijn.  

Herma Meulenkamp (dromen)
Herma Meulenkamp (1955: Sinds 2000 ben ik verbonden als senior-trainer aan het ITIP. Ik werk in diverse opleidingen, geef workshops, lezingen en studiedagen.  Daarbij gaat het er mij altijd om dat kwaliteiten en potentie van mensen aan het licht komen en ingezet gaan worden. We kennen en gebruiken maar zo’n klein deel van wie we wezenlijk zijn, terwijl het zo’n kracht en rijkdom geeft om dat wat dieper huist te bevrijden.  
Dromen zijn uitermate geschikt om zicht te krijgen op wat zich in het onbewuste afspeelt en welke krachten, talenten en dilemma’s overdag in de verdrukking komen.
Tijdens mijn opleiding tot leraar psychologie (1977) kwam ik met dromenuitleg in aanraking en sindsdien ben ik erdoor gefascineerd. Ik volgde de 2-jarige dromenopleiding van Hans Korteweg naast diverse workshops en inleidingen vanuit verschillende visies. Werken met dromen vormt voor mij een substantieel onderdeel bij het opleiden en coachen van mensen. 

Wie voor alle drie de programma's van ITIP tegelijk inschrijft, krijgt 10% korting.


Op dit ogenblik zijn er nog geen cursussen gepland met deze lesgever

OWC - Zoeken op lesgever