Gezond eten

.Voeding & vitaliteit - opleiding

3 JAAR VAN 75 u (VR of ZA, ANTWERPEN)  95% vegetarisch en plantaardig - volwaardig - bio. Er doen heel wat theorieën over gezond eten/diëten de ronde dezer dagen. En vaak spreken ze elkaar tegen. Dan is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Gelukkig...

Creatief koken

DRIEDAAGSE (ORVAL)  Basisworkshop gezond koken. Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio.  In deze workshop leer je hoe je je huidige voedingsgewoonten geleidelijk aan kunt veranderen en hoe je je kookstijl kunt lat...

Energetisch koken volgens de 5 transformaties

VIER- OF VIJFDAAGSE (ORVAL)  95% vegetarisch en plantaardig - volwaardig - bio. Een intensieve uitdiepingsweek voor mensen die al thuis zijn in de natuurlijke keuken. Je leert werken met de energetische kwaliteiten van voedsel, de kwaliteit van je koken v...

Kook 1 dag, geniet 3 dagen

1 AVOND (ANTWERPEN) Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. In deze les leer je creatief omgaan met restjes. Annelies kookt een aantal hoofdmaaltijden voor, waarna je zelf aan de slag gaat om die in minder dan een half uur om te toveren in een of meerdere nieuwe, verrassende gerechten. De les...

Kookles snijtechnieken

1 AVOND (ANTWERPEN)   Goede snijtechnieken kunnen je kooktijd halveren, het maakt koken veiliger en ziet er nog indrukwekkend uit ook! Naast de juiste basistechnieken zijn er ook zoveel andere techni...

Kruidenvierdaagse

VIERDAAGSE (ORVAL)   Op ontdekkingstocht doorheen een wondermooi natuurgebied, ver weg van stadsstof en lawaai. Genieten van kruidenwandelingen en excursies, ontspannende voetbaden en massages, gezellige kooklessen en verrukkelijk eten. Open al je z...

Kruidenweekend 'werken met wilde kruiden'

1 WEEKEND (ORVAL)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Een actief en vooral heel praktisch weekend: kruiden(pluk)wandelingen, kooklessen, compressen, ... Leuke, haalbare toepassingen die ook je dagelijks leven spannender, lekkerder, wilder en gezonder kunnen maken. Voor ...

Plantaardig koken volgens de seizoenen

WOENSDAGAVOND - ANTWERPEN  Tegenwoordig kan je alle ingrediënten het hele jaar door kopen in de winkel. Typische zomergroenten zoals tomaten en sla vind je ook in de winter. Afkoelend en ideaal voor een warme zomerdag maar minder geschikt tijdens de koude winter. Sinds ik met de s...

Reinigingsweek

VIJFDAAGSE (ORVAL)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Begeleid door diëtiste en natuurvoedingscoach Katrien Cocquyt. In de rust en stilte van prachtige natuur. Met lichte, zuiverende bio maaltijden, vers geplukte wilde kruiden,...

Risotto's

1 AVOND (ANTWERPEN)   Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Risotto is een van de gemakkelijkste gerechten. Je hebt er eigenlijk maar drie dingen voor nodig: rijst, olie en bouillon. Maar in risotto kan je ook zoveel meer kwijt: zowel verse seizoensgroenten en -kruiden als overschotjes...

Soepen en stoofpotjes

1 AVOND (ANTWERPEN)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Waar eindigt een soep en begint een stoofpotje? Eigenlijk gaat het bij soepen en stoofpotjes allebei om hetzelfde: een heleboel lekkere ingredienten samen laten pruttelen met een lekkere bouillon om er een hartverwarmende maalt...