OWC - Gezond eten

Gezond eten

.Voeding & vitaliteit - opleiding

3 JAAR VAN 75 u (VR of ZA, ANTWERPEN)  95% vegetarisch en plantaardig - volwaardig - bio. Er doen heel wat theorieën over gezond eten/diëten de ronde dezer dagen. En vaak spreken ze elkaar tegen. Dan is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Gelukkig...

Bak je eigen broodje - praktijkbakles

1 AVOND (ANTWERPEN)  In opvolging van de demo kookles 'Brood bakken' kan je in deze les zelf aan de slag. Beroepsbakker Ben geeft tips, toont kneedtechnieken voor en stuurt bij waar nodig. Iedereen gaat naar huis met zijn eigen broodje. Dit is een basisles, voor mensen zonder ervaring met broo...

Brood bakken: hoe, wat, waarom? Demoles

1 AVOND (ANTWERPEN)  Zelfgebakken, ovenvers brood geurt heerlijk en smaakt verrukkelijk. En brood maken gaat vlugger en makkelijker dan je denkt. Op deze bakdag leer je brood bakken volgens je eigen smaak en voorkeur. Niet alleen volkorenbrood, maar ook rijstbrood, sesambrood en rozijn...

Brunch & lunch - de plantaardige versie

1 AVOND (ANTW.)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio.Tijdens deze workshop bereiden we verschillende gerechten die je kan gebruiken als brunch, lunch of side dishes voor de BBQ. Denk aan eigengemaakte foccacia, tortilla’s, lekkere dipjes en zoveel meer. Zoals altijd werkt Chanta...

Fermentatieles: maak je eigen probiotica

1 VOORMIDDAG (ANTWERPEN) Fermenteren heeft iets magisch! De micro-organismen transformeren als ware tovenaars onze gewone dagelijkse voeding in een waaier van dranken en gerechten die een toegevoegde waarde krijgen, en een heel bijzondere smaak. Door te fermenteren is het voedsel voorverteerd (dus&...

Improvise your kitchen: granen

1 AVOND - ANTW.  Volwaardige granen zijn de basis van veel van onze maaltijden. Hoe meer we dus leren koken en improviseren met granen, hoe speelser en gevarieerder ook onze maaltijden worden. Deze les begint met een uitleg (met demonstratie) over hoe je granen k...

Improvise your kitchen: smaakprofielen en smaakcombinaties

Welke kruiden passen bij welke groenten? Hoe zorg je ervoor dat een gerecht helemaal AF smaakt? En hoe bereid je met dezelfde groenten een authentiek Thais, Mexikaans of Italiaans gerecht? In deze les leer je vanuit JOUW voorraadkast en zonder kookboek een nieuwe en verrassende maaltijd in elk...

Kook 1 dag, geniet 3 dagen

1 AVOND (ANTWERPEN) Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. In deze les leer je creatief omgaan met restjes. Annelies kookt een aantal hoofdmaaltijden voor, waarna je zelf aan de slag gaat om die in minder dan een half uur om te toveren in een of meerdere nieuwe, verrassende gerechten. De les...

Kookles snijtechnieken

1 AVOND (ANTWERPEN)   Goede snijtechnieken kunnen je kooktijd halveren, het maakt koken veiliger en ziet er nog indrukwekkend uit ook! Naast de juiste basistechnieken zijn er ook zoveel andere techni...

Kruidenkracht - jaartraining

4 WEEKENDS (ORVAL)  Vegetarisch - bijna volledig plantaardig - volwaardig - bio en subliem van smaak! Een erg praktische training met veel oefeningen, veldwerk, verwerking van kruiden. Super lekker en waanzinnig interessant voor zowel mensen zonder voork...

Kruidenweekend 'werken met wilde kruiden'

1 WEEKEND (ORVAL)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Een actief en vooral heel praktisch weekend: kruiden(pluk)wandelingen, kooklessen, compressen, ... Leuke, haalbare toepassingen die ook je dagelijks leven spannender, lekkerder, wilder en gezonder kunnen maken. Voor ...

Plantaardig eten: de hoe, wat, wanneer en waaroms

1 AVOND (ANTW.)  Meer en meer mensen overwegen de stap naar een meer plantaardige of volledig plantaardige levensstijl en dit om verschillende redenen. Misschien ken je wel mensen in je omgeving die hierover twijfelen, of die net de stap gemaakt hebben, je kinderen, vrienden, je p...

Plantaardig koken volgens de seizoenen

WOENSDAGAVOND (ANTWERPEN)  Seizoenskoken heeft massa's voordelen: je wordt elke week verrast met nieuwe ingrediënten die net geoogst zijn, je bent beter gewapend tegen zowel de koude als de hitte en je eet geen twee keer helemaal dezelfde maaltijd. In deze reeks gaan we elke maand...

Reinigingsweek

VIJFDAAGSE (ORVAL)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Begeleid door diëtiste en natuurvoedingscoach Katrien Cocquyt. In de rust en stilte van prachtige natuur. Met lichte, zuiverende bio maaltijden, vers geplukte wilde kruiden,...

Spreads en dips - de wereld naast choco en kaas

1 AVOND (ANTW.)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. In deze kookdemo gaat Chantal aan de slag met biologische ingrediënten en leren we verrassende plantaardige spreads maken om op de boterham te gebruiken. Chantal weet uit eigen ervaring dat wanneer je kaas en vlees probee...

Vegan balletjes en burgers

Hetgeen het meest gemist wordt wanneer we meer plantaardig eten, zijn de lekkere burgers voor bij onze patatjes of om op de BBQ te grillen. In deze demo-workshop legt Chantal jullie het systeem achter plantaardige burgers en balletjes uit en hoe je ze dan op een leuke manier kan afwerken. Wann...

Vegan maaltijdsalades

In deze workshop leren we samen de tips and tricks om salades er als een echt feestmaal te laten uitzien. In het eerste deel van de workshop zal Chantal uitleg geven rond de peulvruchten en granen die ze als basis gebruikt. Daarna gaan we samen aan de slag om er in no time prachtige bordjes va...

Voeding & ayurveda

1 AVOND - LEUVEN  De ayurvedische voedingsleer geeft ons vele handvaten om mee te werken, handvaten om zelf een steentje bij te dragen aan het behouden van een goede gezondheid of deze te verbeteren wanneer er verstoringen zijn. Ayurveda werkt met 6 smaken, zoet, zuur, zout,...
OWC - Zoeken op thema