OWC - Gezond eten

Gezond eten

.Voeding & vitaliteit - opleiding

3 JAAR VAN 75 u (VR of ZA, ANTWERPEN)  95% vegetarisch en plantaardig - volwaardig - bio. Er doen heel wat theorieën over gezond eten/diëten de ronde dezer dagen. En vaak spreken ze elkaar tegen. Dan is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Gelukkig...

Bak je eigen broodje - praktijkbakles

1 AVOND (ANTWERPEN)  In opvolging van de demo kookles 'Brood bakken' kan je in deze les zelf aan de slag. Beroepsbakker Ben geeft tips, toont kneedtechnieken voor en stuurt bij waar nodig. Iedereen gaat naar huis met zijn eigen broodje. Dit is een basisles, voor mensen zonder ervaring met broo...

Brood bakken: hoe, wat, waarom? Demoles

1 AVOND (ANTWERPEN)  Zelfgebakken, ovenvers brood geurt heerlijk en smaakt verrukkelijk. En brood maken gaat vlugger en makkelijker dan je denkt. Op deze bakdag leer je brood bakken volgens je eigen smaak en voorkeur. Niet alleen volkorenbrood, maar ook rijstbrood, sesambrood en rozijn...

Brunch & lunch - de plantaardige versie

1 AVOND (ANTW.)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio.Tijdens deze workshop bereiden we verschillende gerechten die je kan gebruiken als brunch, lunch of side dishes voor de BBQ. Denk aan eigengemaakte foccacia, tortilla’s, lekkere dipjes en zoveel meer. Zoals altijd werkt Chanta...

Fermentatieles: maak je eigen probiotica

1 VOORMIDDAG (ANTWERPEN) Fermenteren heeft iets magisch! De micro-organismen transformeren als ware tovenaars onze gewone dagelijkse voeding in een waaier van dranken en gerechten die een toegevoegde waarde krijgen, en een heel bijzondere smaak. Door te fermenteren is het voedsel voorverteerd (dus&...

Kookles snijtechnieken 1.0

1 AVOND (ANTWERPEN)   Goede snijtechnieken kunnen je kooktijd halveren, het maakt koken veiliger en ziet er nog indrukwekkend uit ook! Naast de juiste basistechnieken zijn er ook zoveel andere technieken (roll cut, chiffonade, supreme,...) om meer variatie i...

Kookles snijtechnieken 2.0

1 AVOND (ANTWERPEN) Snijtechnieken voor gevorderden, voor wie snijtechnieken 1 gevolgd heeft. We frissen we de basistechniek van de eerste les op en er worden nieuwe snijtechnieken aangebracht: ook kolen, knollen en pompoenen hebben na deze les geen geheimen meer. Terwijl d...

Kruidenkracht - jaartraining

4 WEEKENDS (ORVAL)  Vegetarisch - bijna volledig plantaardig - volwaardig - bio en subliem van smaak! Een actieve en vooral heel praktische training vol leuke, haalbare kruidentoepassingen die ook jouw dagelijks leven spannender, lekkerder, wilde...

Kruidenweekend 'werken met wilde kruiden'

1 WEEKEND (ORVAL)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Een actief en praktisch weekend midden in de natuur, vol leuke, haalbare inspiratie om je dagelijks leven spannender, gezonder, wilder en veel lekkerder te maken. Voor fijnproeve...

Plantaardig koken volgens de seizoenen

AVONDREEKS (ANTWERPEN)  Seizoenskoken heeft massa's voordelen: je wordt elke week verrast met nieuwe ingrediënten die net geoogst zijn, je bent beter gewapend tegen zowel de koude als de hitte en je eet geen twee keer helemaal dezelfde maaltijd. In deze reeks gaan...

Reinigingsweek

VIJFDAAGSE (ORVAL)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Een milde, evenwichtige reinigingskuur met blijvend positief effect. Met kooklessen, verse wilde kruiden, levercompressen, huidscrubs, lichaamsoefeningen, natuurwandelingen, … 

Van land tot bord !

14-19/7 (ORVAL) Creatief vegetarisch koken met wilde kruiden en kraakverse seizoensgroenten.  We laten ons inspireren door de natuur: bos en weide, tuin en land. Wildpluk, oogst van lokale seizoensgroenten, bezoek aan l...

Vegan balletjes en burgers

1 AVOND (ANTW.) Hetgeen het meest gemist wordt wanneer we meer plantaardig eten, zijn de lekkere burgers voor bij onze patatjes of om op de BBQ te grillen. In deze demo-workshop legt Chantal jullie het systeem achter plantaardige burgers en balletjes uit en hoe je ze dan o...

Vegan maaltijdsalades

1 AVOND (ANTW.) In deze workshop leren we samen de tips and tricks om salades er als een echt feestmaal te laten uitzien. In het eerste deel van de workshop zal Chantal uitleg geven rond de peulvruchten en granen die ze als basis gebruikt. Daarna gaan we samen aan de slag ...
OWC - Zoeken op thema