OWC - Gezond eten

Gezond eten

.Voeding & vitaliteit - opleiding

3 JAAR VAN 75 u (VR of ZA, ANTWERPEN)  95% vegetarisch en plantaardig - volwaardig - bio. Er doen heel wat theorieën over gezond eten/diëten de ronde dezer dagen. En vaak spreken ze elkaar tegen. Dan is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Gelukkig...

Bak je eigen broodje - praktijkbakles

1 AVOND (ANTWERPEN)  In opvolging van de demo kookles 'Brood bakken' kan je in deze les zelf aan de slag. Beroepsbakker Ben geeft tips, toont kneedtechnieken voor en stuurt bij waar nodig. Iedereen gaat naar huis met zijn eigen broodje. Dit is een basisles, voor mensen zonder ervaring met broo...

Brood bakken: hoe, wat, waarom? Demoles

1 AVOND (ANTWERPEN)  Zelfgebakken, ovenvers brood geurt heerlijk en smaakt verrukkelijk. En brood maken gaat vlugger en makkelijker dan je denkt. Op deze bakdag leer je brood bakken volgens je eigen smaak en voorkeur. Niet alleen volkorenbrood, maar ook rijstbrood, sesambrood en rozijn...

Fermentatieles: maak je eigen probiotica

1 VOORMIDDAG (ANTWERPEN) Fermenteren heeft iets magisch! De micro-organismen transformeren als ware tovenaars onze gewone dagelijkse voeding in een waaier van dranken en gerechten die een toegevoegde waarde krijgen, en een heel bijzondere smaak. Door te fermenteren is het voedsel voorverteerd (dus&...

Glutenvrij voor elk moment van de dag

1 AVOND (ANTWERPEN)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Lekkere glutenvrije ontbijten, lunches, snacks en andere maaltijden. Steeds meer mensen zijn intolerant of allergisch voor gluten. Sowieso is het voor de meesten v...

Kookles snijtechnieken 1.0

1 AVOND (ANTWERPEN)   Goede snijtechnieken kunnen je kooktijd halveren, het maakt koken veiliger en ziet er nog indrukwekkend uit ook! Naast de juiste basistechnieken zijn er ook zoveel andere technieken (roll cut, chiffonade, supreme,...) om meer variatie i...

Kookles snijtechnieken 2.0

1 AVOND (ANTWERPEN) Snijtechnieken voor gevorderden, voor wie snijtechnieken 1 gevolgd heeft. We frissen we de basistechniek van de eerste les op en er worden nieuwe snijtechnieken aangebracht: ook kolen, knollen en pompoenen hebben na deze les geen geheimen meer. Terwijl d...

Kruidenweekend 'werken met wilde kruiden'

1 WEEKEND (ORVAL)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Een actief en praktisch weekend midden in de natuur, vol leuke, haalbare inspiratie om je dagelijks leven spannender, gezonder, wilder en veel lekkerder te maken. Voor fijnproeve...

Pimp je lunchbox – wintereditie

1 AVOND (ANTWERPEN)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Een workshop boordevol ideeën om jouw lunch aanstaande winter wat op te leuken. Zeg gedag aan je belegde boterhammetjes en verwelkom maaltijdsoepen, stoofpotj...

Plantaardig koken volgens de seizoenen

AVONDREEKS (ANTWERPEN)  Seizoenskoken heeft massa's voordelen: je wordt elke week verrast met nieuwe ingrediënten die net geoogst zijn, je bent beter gewapend tegen zowel de koude als de hitte en je eet geen twee keer helemaal dezelfde maaltijd. In deze reeks gaan...

Plantaardig volwaardig seizoenskoken voor groepen

11-14/10 (ORVAL) Korte, intensieve, heel praktische en heel persoonlijke training voor ervaren vegan thuiskoks.  Ben je al helemaal mee met volwaardig plantaardig seizoenskoken, maar wil je er meer mee doen? In deze training leer je  om voor grotere groepen (...

Reinigingsweek

VIJFDAAGSE (ORVAL)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Een milde, evenwichtige reinigingskuur met blijvend positief effect. Met kooklessen, verse wilde kruiden, levercompressen, huidscrubs, lichaamsoefeningen, natuurwandelingen, … 

Spreads en dips - de wereld naast choco en kaas

1 AVOND (ANTW.)  Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. In deze kookdemo gaat Chantal aan de slag met biologische ingrediënten en leren we verrassende plantaardige spreads maken om op de boterham te gebruiken. Chantal weet uit eigen ervaring dat wanneer je kaa...

Van land tot bord !

14-19/7 (ORVAL) Creatief vegetarisch koken met wilde kruiden en kraakverse seizoensgroenten.  We laten ons inspireren door de natuur: bos en weide, tuin en land. Wildpluk, oogst van lokale seizoensgroenten, bezoek aan l...

Vegan balletjes en burgers

1 AVOND (ANTW.) Hetgeen het meest gemist wordt wanneer we meer plantaardig eten, zijn de lekkere burgers voor bij onze patatjes of om op de BBQ te grillen. In deze demo-workshop legt Chantal jullie het systeem achter plantaardige burgers en balletjes uit en hoe je ze dan o...

Veganistische feesttafel

1 AVOND (ANTWERPEN) Feestelijke maaltijden met groenten in de hoofdrol.In deze workshop bekijken we hoe we groenten op een feestelijke manier op tafel kunnen zetten. Groenten zitten boordevol gezonde vitaminen, mineralen en vezels, in een korte theor...
OWC - Zoeken op thema