OWC - Gezond eten

Gezond eten

.Voeding & vitaliteit - opleiding

3 JAAR VAN 75 u 95% vegetarisch en plantaardig - volwaardig - bio. Er doen heel wat theorieën over gezond eten/diëten de ronde dezer dagen. En vaak spreken ze elkaar tegen. Dan is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Gelukkig is er Voeding en Vitaliteit. Een opleiding d...

Bak je eigen broodje - praktijkbakles

In opvolging van de demo kookles 'Brood bakken' kan je in deze les zelf aan de slag. Beroepsbakker Ben geeft tips, toont kneedtechnieken voor en stuurt bij waar nodig. Iedereen gaat naar huis met zijn eigen broodje. Je kan enkel aan deze les deelnemen als je eerst de 

Brood bakken: hoe, wat, waarom? Demoles

Zelfgebakken, ovenvers brood geurt heerlijk en smaakt verrukkelijk. En brood maken gaat vlugger en makkelijker dan je denkt. Op deze bakdag leer je brood bakken volgens je eigen smaak en voorkeur. Niet alleen volkorenbrood, maar ook rijstbrood, sesambrood en rozijnenbrood gaan de oven in. En wie vo...

Fermentatieles: maak je eigen probiotica

Fermenteren heeft iets magisch! De micro-organismen transformeren als ware tovenaars onze gewone dagelijkse voeding in een waaier van dranken en gerechten die een toegevoegde waarde krijgen, en een heel bijzondere smaak. Door te fermenteren is het voedsel voorverteerd (dus gemakkelijker verteerbaar) e...

Gezonde darmen kookworkshop

ZATERDAG 26/9 (ANTWERPEN) Alles wat je moet weten over simpele, lekkere maaltijden en weekmenu's die je darmen versterken en gezond houden.  Deze dag zal je inspireren om vanaf morgen te investeren in je eigen gezondheid en de gezondheid van je huisgenot...

Kookles snijtechnieken 1.0

Goede snijtechnieken kunnen je kooktijd halveren, het maakt koken veiliger en ziet er nog indrukwekkend uit ook! Naast de juiste basistechnieken zijn er ook zoveel andere technieken (roll cut, chiffonade, supreme,...) om meer variatie in je gerechten te brengen. Vandaar: ...

Kruidenkracht - jaartraining

Vegetarisch - bijna volledig plantaardig - volwaardig - bio en subliem van smaak! Een actieve en vooral heel praktische training vol leuke, haalbare kruidentoepassingen die ook jouw dagelijks leven spannender, lekkerder, wilder en gezonder kunnen maken.&n...

Kruidenweekend 'werken met wilde kruiden'

Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Een actief en praktisch weekend midden in de natuur, vol leuke, haalbare inspiratie om je dagelijks leven spannender, gezonder, wilder en veel lekkerder te maken.  Voor fijnproevers en levens...

Orval Cuisine

Leer even lekker en snel plantaardig koken als de chefs in Orval! Deze workshop leert je koken met een grote variëteit aan voedingsmiddelen van hoge kwaliteit, allemaal biologisch en heel lekker en voedzaam – groenten, granen, vruchten, zeegroenten, noten, zaden, bonen, ...

Plantaardig koken volgens de seizoenen

Seizoenskoken heeft massa's voordelen: je wordt elke week verrast met nieuwe ingrediënten die net geoogst zijn, je bent beter gewapend tegen zowel de koude als de hitte en je eet geen twee keer helemaal dezelfde maaltijd. In deze demo-kooklessenreeks gaan we elke maand aan de ...

Reinigingsweek

Vegetarisch - plantaardig - volwaardig - bio. Een milde, evenwichtige reinigingskuur met blijvend positief effect: gezondere darmen, meer energie, minder stijfheid, ... Met kooklessen, verse wilde kruiden, levercompressen, huidscrubs, lichaamsoefeningen, natuurwand...

Volg het seizoen: terug in je centrum

Een dagje proeven, studeren en voelen hoe de maag, milt en pancreas (energetisch) werken en hoe we die kunnen beïnvloeden. In de voormiddag gaan we aan de slag met voeding tijdens een kookles. We maken een voedende plantaardige maaltijd, die ons ook helpt onze bloedsuikerspiegel in balans te h...
OWC - Zoeken op thema